RSS

Здравейте

Здравейте, Аз съм Веси и съм зодия Водолей. Няма да кажа кога съм родена, защото за връстниците ми и по-малките съм „динозавър“, а за по-големите съм „прекалено малка“. Искрено желая да бъда възприемана по мислите и постъпките си, а не по възрастта и външността си.
Създавам този блог поради няколко причини:

 1. най-маловажната, която определя обаче да се случи точно сега, а не някога в бъдеще, е че искам да изкарам едни пари с тази дейност;
 2. защото ми харесва да пиша, да излагам размишленията си, а сега нямам време за нещо повече (есета, разкази);
 3. та правех това във фейсбук. И няколко верни приятели ме посъветваха да си направя блог;
 4. защото смятам, че това са важни компетенции, които ще ми бъдат полезни и намирам задължителни за един ИТ човек; (Post scriptum бележка – оказа се твърде лесно, поне с готовите платформи. Следваща стъпка – със собствено хостване и домейн :))
 5. за да се представя – ако някой иска да ме познава, нека прочете мислите ми. Искам да изградя своя образ, да се „запозная“ с приятели, да се представя пред света.

Дълго време се въздържах, защото не мога да дам на блога си никаква тема. Така че няма да е тематичен. Ще излагам разни свои мисли, страсти, коментари. Понякога безредно, разхвърляно и без определена последователност.
Приятел ме попита: „Когато правиш нещо, имаш или цел, или мотив“, а аз му отговорих „Мотивът ми е, че ми се мрънка, искам да се освободя от тези размишления. А целта ми е да накарам някой да се замисли, да прочете. Надявам се да коментира, да мислим, да водим диалог. И заедно да достигаме до нещо по-добро“.
Затова ако ме четете (явно го правите :)), много ще се радвам. Ако провокирам съзнателна мисъл – значи съм постигнала целта си. Ако завържем дискусия, ще съм искрено щастлива. Приемам всякакви коментари – особено опозиционни и градивни. И си запазвам правото да трия коментари, в които липсва всякаква обосновка – искам да има доводи и градивен диалог, а не просто плямпане.
Ако не е станало видно, много обичам да говоря (не вярвам особено в зодии, но само Близнак може да ме надприказва). Ще се опитам да се въздържам, но ако ви стане скучно, знаете къде се намира бутончето с Х. Ще излагам предимно свои мисли. Ако са базирани на източници, които мога да цитирам – ще ги посочвам. Но честно ще е някакво комплексно мнение, което съм сформирала от много източници, много преживявания и подобаващо отлежало. Тогава ще се опитвам да го обясня. Ако някой има нужда да го докажа – мога да опитам. Но не ме тормозете.
Последно ще кажа за себе си, че нямам едно мото, имам много :). Но основно – „You live and you learn. Or you don’t live long enough„. Аз вярвам, аз мога, аз правя. Аз мисля. „Невъзможно – това не е френска дума“.
Което ми напомни – смятам, че българският език е богат. И макар понякога сферата да го налага и професионалният жаргон да е необходим, смятам, че много от сорта на „Като го дивелъпнахме и го диплоинахме и юзърите взеха да го ползват и да уплоудват“… ами… преведимо е. Смятам, че склонността ми към езика и професионалният ми опит ми помагат в това. (Бел. Не, не съм учила филология. Но сметнах за свой патриотичен дълг и дълг на интелигентна жена да знам езика. Твърдя, че пиша изключително грамотно. Мога да обясня много правописни казуси) Затова ще качвам мои преводи на някои думи и изрази (предимно от ИТ сферата) и ще търсим други заедно, ако някой желае.
Като старт на страничката ще копирам някои мои стари мнения и коментари от фейсбук.
А за основи искам да поставя благодарността си към:

 • всички, които ме четат;
 • всички, които коментират;
 • всички, които мислят;
 • благодаря на приятелите ми, които ми помогнаха;
 • приятелите ми, които не се отказаха от мен в ужасните моменти;
 • приятелите, които ми помогнаха (и ми помагат) да израсна;
 • които са до мен, с които си говоря, с които си пия бирата;

Advertisements
 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: