RSS

Отдаването

29 Ян

Това, според мен, е една изключително силна и „натоварена“ (с най-различни послания, изводи…) книга (Блага Димитрова – Пътуване към себе си). Аз лично редовно си спомням един друг цитат, който ме води в действията ми:
„Спи и не предполага, че изведнаж тя, завладяната и покорената, си спомня за един друг, който никога не би я оставил да си отиде така наведена и прекършена. Това е най-голямата женска изневяра под носа на покорителя“

Всъщност извадено от контекста на сексуалните взаимоотношения, да правиш едно нещо, докато мислиш за друго, е изключително грубо и нетактично от където ѝ да го погледнем. Първо, не е честно спрямо „първото нещо“ (особено ако е някой), че не му отдаваме себе си. Второ, към другото нещо – че го желаем, а се занимаваме с нещо друго. И трето, най-вече, към себе си, защото в този момент изневеряваме изключително на себе си – поддаваме се на социален или друг натиск, вместо да следваме душата (желанията) си. Твърде грубо. Като се вземе предвид колко малко време имаме на тази земя, нима си заслужава?
И все пак, действително най-голяма е изневярата когато става дума за сексуални и още повече за духовни взаимоотношения – тогава е грешно спрямо три личности. Ужасно! Абсолютно ужасно и недопустимо за мен.
Единствения допустим вариант за съчетаването на две действия е взимането на душ, понеже той някак си не върви без житейски размисли, които се отключват от топлата вода и аромата на сапун :)

Advertisements
 
 

One response to “Отдаването

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: