RSS

Храните убийци – или светлото бъдеще на модерното технологично поколение

02 Апр

статия за смъртоносните храни

Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!

Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието,  и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина! Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация

Всъщност нека статията я четат само хората със слаби сърца. В нея се обяснява как почти всичко, което ядем, е вредно. знам, че повечето ще игнорират това. Със същото пренебрежение, с което обясняват „Ми то всичко е вредно. Дай да не ядем“. Еми… който иска, да се трови. Вярно, че  е почти невъзможно да избегнем отровите, с които от всякъде ни тъпчат. НО можем да избягваме поне някои – супите на прах, газираните напитки с аспартам, глутамата. В някои храни вече пише, че не се слагат. Не са много, НО ги има. А и има някакви (надявам се) по-малко отровни алтернативи.

Тъжно ми е. Защото храната ни е отровена. Въздухът, почвите, водите. И няма спасение. Мисля, че дори и веднага да се спре, няма спасение. Тъжно ми е, защото сме обречени като вид и ми е по-тъжно, че вероятно ще унищожим тази земя. А ме обзема откровен ужас, като си помисля, че това е добрият вариант. Защото лошият е, че нашите действия дълго и мъчително ще ни разяждат, ще съсипват поколенията. И ако имаме късмет, накрая прекрасният ни вид, живял толкова години (а може би изживял жизненият си цикъл?) просто ще погине. А ако не – ще се превърнем в някакъв вид чудовища, уроди. Да,  може би за новия ред няма да е толкова трагично, няма да са уроди – просто ще се видоизменят. Но следващите няколко поколения (като започнем от преди десетина може би години) ще го отнесат много грубо.

Аз се старая да се въздържам от тези храни. Не че успявам винаги. Понякога се „глезя“ с някоя ужасно отровна „вкусна“ химия. Но се старая да е максимално рядко.

Пример? Защо безалкохолно, като може и просто чай от собственоръчно набрани високопланински билки? (Е, да, защото няма кой да иде да ги набере собственоръчно и защото иска повече играчка). Всеки си решава. Приятно четене на останалите :) (ако има някакъв свят, в който може да е приятно)

Advertisements
 
има 1 коментар

Posted by на 2 април , 2013 in За вас лично

 

One response to “Храните убийци – или светлото бъдеще на модерното технологично поколение

  1. Анонимен

    20 август , 2015 at 11:03 pm

     

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: