RSS

42

18 Май

Животът, Вселената и всичко останало. Твърдят, че е толкова – 42,

Има една простотийка – че човек прекарва 1/3 от живота си в леглото, а останалите 2/3 в опити да вкара друг в него. Може да се прочете навсякъде – във всякакви клюкарници, смехурници, времеубийци и подобни.

Да, и аз си помислих, че е това, за което се сетихте. След известно отлежаване придоби обаче и друг смисъл – един битиен такъв – не за секс, а за всичко да вкараш човек в леглото си – да не заспиваш сам, да има кой да те прегърне след кошмар, кой да погали косите ти преди да заспиш…

И след още отлежаване втаса окончателно.

Понякога замисляли ли сте се за отговора на въпроса „У дома е…?“. Аз циклих дълго. Там, където е четката ми за зъби – би могло. Където е мама – донякъде. Където гледам вечерните новини – по-скоро не, новини не гледам.

Един ден отговорът ме обви, буквално – „У дома е“ там, където задрямвам на диванчето и знам, че ще ме завият преди да настина. У дома е там, където има кой да ми направи сандвич/ салата. У дома е там, където кошмарите не са страшни – защото се събуждаш, отваряш очи и не си сам. У дома е където има любим човек, който да ти разтрие раменете, като се „счупиш“ от работа.

Това е и 42. Смисълът. Не е ли? Ето доказателство – Опозицията беше, че Смисълът е за размножаването. Е, да, ама човек не си търси най-плодовитата жена, да я заплоди и  да си гледа живота после (в общия случай). Той си търси най-добрата – тази, която да му направи сандвич вечерта след работа. Да му разтрие уморените крака, Да сготви топла пилешка супа, когато е болен.И, ако не дай си Боже, жената се окаже ялова, тогава не я връща, а си осиновяват.

И още едно доказателство – филмите. Хванете колкото искате произволни филми – от детските, през комедиите, драмите… та до филмите за извънземни (Уол-и), Във всички това е или основната, или една от основните съпътстващи линии – двама души, които се търсят. И накрая си взимат този, дето най-много ги глези и им угажда.

Не че това е кой знае каква тайна и съответно – Прозрение. Но все пак се почувствах някак прогледнала :)

Advertisements
 

One response to “42

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: