RSS

Полет над кукувиче гнездо (театър)

26 Март

Днес гледах страхотна постановка – Полет над кукувиче гнездо (в народния театър). Впечатлих се още преди постановката да започне – семпли декори, но доста изпипани – нямаше кич и пошлост. Пиесата се разказваше за едно отделение в психиатрична клиника, където настаняват нов пациент. Актьорската игра – невероятна (мисля, че в България живеят много професионалисти от световно ниво). Сюжетът беше пленяващ. Не усетих как минаха 220 минути.

Най-впечатляващото? Някъде четох, че истинското изкуство трябва да те развълнува, да те накара да съпреживееш. Гледала съм и други добри постановки, но никоя не ме е грабвала толкова. През цялото време сякаш бях част от отделението. 4/5 от представлението се смях с глас – така леко е направена пиесата, с уникален български хумор (в българския хумор има нещо уникално, отличително), с много реалистични персонажи. Останалата 1/5 ми се стичаха сълзи и по двете бузи.

Колкото до темите, които третира – открих тооолкова много – за авторитетите, за комплексите, които някои хора избиват чрез постоянните си усилия да властват и да е на тяхното, за небрежното управление, за лидерите, за човещината да достигнеш и до най-замръзналите и отчуждените сърца, за значението на един живот в животите на другите хора, за бунта и съпротивата срещу статуквото, за силата на човешкия дух, за формалните и неформални екипи, за самоуправлението, за двуякостта на света… Безкрайна пиеса.

Определено пак ще я гледам, подозирам не само веднъж

Advertisements
 
 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: