RSS

Основи на кавалерството

18 Ноем

(тема с продължение)

Кавалерството не е това, което мъжът прави за „набелязана“ жена. Кавалерството е начинът, по който мъжът гледа на жените – уважението, любовта, преклонението му пред тях (защото в живота на жената може и да няма мъж, но в живота на мъжа има задължително поне една жена)

Кавалерът е безпаметен

Това е реплика от банален латиноамерикански филм. Запомних я като много малко дете – защото още тогава ми се стори много истинна и логична.

Кавалерът е безпаметен, защото истинският кавалер уважава репутацията и достойнството на жената. Защото жената (трябва да) е човек без история. Никоя жена – дори най-големият пич или мъжкарана – не биха искали да бъдат възприемани като леки жени (курви, шаврантии, „общата“…). Но жените не сме девици – и над нас властват хормони, и ние харесваме секса, и на нас ни харесва да го практикуваме. Имаме два варианта: или да се откажем от това си щение, или просто да не се разчува. Избираме второто. И затова е важно мъжът да е тактичен, все едно нищо не се е случвало. Освен че ще падне в очите на жената (като мъжът, който я е предал), той ще падне много в очите и на хората – „онзи нетактичен индивид, който не може да си мълчи“. Никой не би искал да общува с човек, който може да го постави в неловка ситуация.

Въпрос към радио „Ереван“:
– От какво зависи репутацията на жената ?
Отговор на радиото:
– Много просто – зависи от мълчанието на няколко мъже…

Втората страна на тази монета е, че повечето жени са срамежливи (виж четвъртото). В прилив на хормони могат да направят нетипични за тях неща (или социално „неприемливи“ и заклеймени). За които след това да не искат да им бъде напомняно. Едно такова напомняне ще подчертае нетипичността на нещата (вие говорите ли за последния сандвич, който изядохте, като за Сандвича!) и ще постави жената в ситуация, в която най-вероятно ще се засрами и притесни. И, естествено, не очаквайте да повтори – сексът ще стане скучен и еднообразен.

Кавалерът не обсъжда жени в присъствието на жена

Нима това трябва да го обяснявам? Ако не ми вярвате, просто попитайте някоя жена какво мисли за друга и ще се убедите :). Освен това жените сме чувствителни, независимо на колко корави се правим понякога. Т.е. 1. Жените имаме различно възприемане на жените, различно мнение, различни критерии. Не искате да ги чувате – ще ви се сторят странни; 2. Присъстващата жена ще пренесе думите ви върху себе си и ще изпита или гняв, обида, или ревност или… нещо. Не тествайте емоциите ѝ

Жената на моят приятел не е жена. Но ако тя е много хубава, той не ми е приятел

Не искате да виждате жена си с вашия най-добър приятел, нали? И той така. Така че стойте далече. Прекалено гадно е в един и същи момент да изгуби обичаната жена и свой приятел. Дори най-невинни жест, поглед могат да пробудят ревност, гняв у мъжа. Освен това, може да накарате жената да се чувства като стока, която двамата си разменят.

Жената казва Да по-лесно с очите, отколкото с устата

Говорила съм вече за това – езикът на тялото, на жестовете. На нас, жените, ни е наложено да пазим някакъв морал и поведение заради социалните схващания (виж пак първата точка). Така че повечето жени не се „дават“ лесно. Което не значи, че не им се иска. Затова изследвайте телата, жестовете, думите (интонация, подбор). Кавалерът знае кога да продължи и кога да спре.

Кавалерът не отказва

Ок, това си е мое. Но смятам, че е вярно. Лошо, много лошо е да излъжете фантазиите и очакванията на една жена. Така че или ги контролирайте (ако ще и в пряка реч), или се отчетете и я оставете доволна.

Върви си Кумчо Вълчо по горската пътека и среща Зайо Байо. Заека носи един цветен телевизор.
– Къв е тоя телевизор бе Зайо? – пита Вълка.
– Абе дълга история…
– Кажи де! – казва Вълка.
– Ми, разхождах се аз сутринта из гората и срещнах Лисицата. И Лисицата вика: „Зайо, айде да те водя вкъщи да пием чай“. Отидохме у Лисицата, тя се съблече, легна на леглото и ми вика: „Зайо, вземи ми най-скъпото!“. Аз се огледах и взех цветния телевизор.
Вълка като чул, викнал:
– Абе Зайо, ти не си никакъв мъж!
Заека се обидил и му казал:
– Е ти като си такъв голем мъж ходи вземи холната гарнитура.

Advertisements
 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: