RSS

Излезте – времето с приятели си заслужава

15 Юни

Ок, приятели, имам подготвени за вас 4 статии. И не намирам смисъл да публикувам нито една от тях – нямам нищо ново, което да мога да кажа. Всичко, което е в главата ми, се е появила там най-вече отвън. Затова дали ще четете тук, или просто ще ровите в интернет, надали разликата ще е голяма.

Вместо това обаче – излезте. Вижте се с приятели. Това, което не ни казват, е, че „времето с приятели си заслужава“ 1. По-добре правете спомени, отколкото знание – знанието ще дойде от спомените. Но удоволствието няма да дойде от знанието.

И, по дяволите, не „инвестирайте“ времето си!! Прекарайте го! Дайте го, подарете го, похарчете го! Не го „инвестирайте“. Кому е потребно „инвестирано“ време – на вас или на приятелите ви?!

Хайде, да ви видя дупетата как се изнасят от компютрите и отиват да се забавляват с приятели. Само това и толкова – колкото и както ви е кеф. Ако не друго, ще имате спомени. Ако искате от моите думи, спомените са по-ценни от всичко, което някога ще притежавате. И дори хората, с които сте споделили времето си, да не са „правилните“ хора, дори да не доведе до „печалба“ или дори „възвращаемост“, как може да съжалявате, ако сте правили това, което сте искали?!

Най-прекрасно е, когато има кой да се смее на шегите ти, защото знае предисторията им. Някой, който да ти каже „Помниш ли, когато… Мале, какво беше само!“. Или „Помисли си колко си пораснала“ – който да ти напомня за хубавото и за успехите. Другото са „бошлаф“ работи

1 http://web.barometar.net/50084/ – 10 неща, които абитуриентите няма да чуят в прощалната реч

Advertisements
 

One response to “Излезте – времето с приятели си заслужава

  1. Анонимен

    15 юни , 2015 at 6:15 pm

    Чудесни думи, напълно те подкрепям! Казвай ги, пиши ги, макар всекиму познати да са, да се чуят отстрани е нужно! Защото не се живее сам. Оценява се, щом загуба настъпи, затова създавайте положителни спомени – нужни са!

    Поздрави за красивите думи! Благодаря, че ги прочетох!

     

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: