RSS

Здравейте, уважеми читатели!

23 Окт

Събрах мъдрост (я умудрилась) да ви разкажа какво се случва (в духа на последните статии) – черната овца побеля и сега успешно се вписва в стадото (има още малко сиви оттенъци по козината, ама редовно ги накисва в белина); белите лястовици отлетяха към по-топли и добри страни; белите мечки откраднаха вашата стара позната и я замениха с нова никому непозната.

Здравейте, уважеми читатели! Казвам се Весела, сега съм на 26 години и получавате пряко предаване от студентското ми общежитие в една студена северна столица. Откакто ви казах Довиждане се случиха много неща, за които вие никога няма да узнаете. Вместо това на вашето внимание предлагам доста по-полезна информация за това какво се случва с този блог и какво да очаквате в бъдеще:

1) коментарите изчезват – няма да махам фунцкията. Пишете си, аз ще си трия както и до сега. Просто вече не са цел, не ги искам и не ги очаквам;

2) практичност и „рецептурност“ – и няма да ги получите от мен. Край със статиите „Защо светът е такъв“ (Такъв е!) и „Къде е доброто“ (Няма го!)
практичност“ значи, ще ще пиша (предимно) два вида теми – информация, която знам и може да ви е убягнала, или как смятам, че могат да се постигнат някои неща
рецептурност“ – ще ви давам изпробвани от мен житейски рецепти (може и кулинарни даже). Не алгоритми и не инструкции. Рецепти: 1. при алгоритмите при един и същи вход и едни и същи действия, се получава един и същи изход. При рецептите това понякога зависи от обкръжаващите условия (на майка 100 на фурната съвсем не е като моето 100); 2. всяка домакиня си има свои рецепти – някои пробват чужди, други не. Ако искате, пробвайте написаното, ако не – не (най-добре затворете тази страница и не си губете повече времето); 3. някои рецепти са по-добри от други; понякога един и същи резултат се постига по няколко рецепти. Винаги се съмнявайте и проверявайте рецептата (и подобрявайте) преди да си я запишете в рецептурната книжка (ако пише „пържи до овъгляване“… надали ще ви хареса резултатът – не пробвайте);

3) доброто го няма – къде – ще разберете от следващата статия (през една). Или няма – от вас си зависи. Който разбрал – разбрал. Ако искате да четете нататък, ще се наложи да мислите. (всъщност го има, ама няма да е същото)

4) реструктуриране – ако си надвия мързела (ама не разчитайте и дори не се надявайте на това), ще направя генерално реструктурина и редактиране на статиите. Старите ще събера на едно място, дълбоко скрито, новите ще се появяват в нови менюта.

5) стилът – подозирам, че стилът ми на писане ще се измени. Ама не мога да кажа.

Е, нека шпуто започне сега. И не забравяйте

How can I possibly put a new idea into your heads, if I don’t remove your delusions first.

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на 23 октомври , 2016 in Запознаване

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: