RSS

Никой (филм, Бг, 2016)

13 Март

Доста приятен български филм.

В рекламата му по някоя телевизия даде изключително силна заявка за много еротичен и сексуален филм. И макар сексът да е една от централните теми, Никой далеч не изпълнява заканата си. Във филмът има 3-4 секс цени и то съвсем не толкова голи и откровени както в Първичен инстинкт или няколко други филма.

Вероятно за щастие. Защото филмът се оказва значително по-дълбок и смислен – филм за целия живот. Действието се развива бавно (доколкото изобщо има такова), на фона на разкошни пейзажи. Сюжетът е ясен от самото начало. Но буквално до последната сцена е непредсказуемо какво ще се случи след малко, как ще свърши филмът и къде.

Дразнещо за мен беше озвучаването на моменти – небалансирано, понякога те „удря“ в ушите, а понякога трябва силно да се напрегнеш, за да проследиш репликите. В началото ме дразнеше и опростачената, модернистична и твърде разговорна реч. Но към края на филма осъзнах, че дали целенасочено и умишлено, дали повече инстинктивно или съвсем случайно, това е за да подсили същината.

Най-приятно все пак остаава, че ни за миг филмът не дава усещането за американска позиция. Напротив – съвършенно различен и със своя душа.

Накратко – ако ви се гледа нещо нестандартно и свежо – гледайте го.

Advertisements
 
 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: